.:: von Gruosi kennel ::.
 

 A Dobermann az FCI csoportbeosztása szerint a II-es fajtacsoportba tartozó munkavizsgára kötelezett fajta.( Ez azt jelenti, hogy a champion címet, csak munkavizsgával rendelkező egyed szerezhet)
A Dobermann középnagy, erőteljes, izmos kutya. Testének elegáns vonalvezetése, büszke tartása, élénk természete és határozottsága alapján az ideális kutyát tetesíti meg.
E fajta alaptermészete barátságos és békés, a családhoz ragaszkodó és gyerekszerető. Jellemző rá az irányíthatóság, a magas munkakedv, és az őrző-védő ösztön megléte. Különösen fontos, hogy magabiztos bátor és, meghízható legyen. Az idegenekkel általában tartózkodó, de környezete felé magas érdeklődést tanúsít.

Az előzményekből megtudhattuk, hogy a Dobermann egy családcentrikus, aktív, dolgozni vágyó kutya. A gazdinak biztosítani kell kutyája számára a közös programokat. Munkakutya révén a nyomkövetés, engedelmes és az őrző-védő foglalkozás a legkézenfekvőbb megoldás számára, de kitűnően megállják a helyüket az egyéb sportokban is, legyen az agility,frisbee, canicross, bikejöring, Dog-dancing, obedience.
Az első lépés minden esetben a kutyaiskolák alap tanfolyamaival kezdődnek.
Itt együtt tanul a gazdi és a kutya.
Az első napok az iskolában mindig nagy izgalommal indulnak. A gazdi és a kutyus egyaránt megismerkedhet az alap vezényszavakkal, a gazdi a helyes pórázfogással, jutalmazási technikákkal, egyéb ötletekkel, információkkal, a kutyus megtanulja a helyes viselkedést más kutyákkal, emberekkel, megtanul koncentrálni a gazdira és mindketten új barátokra tehetnek szert.
A továbbiakban a gazdi eldöntheti, hogy melyik sporthoz lenne kedve, természetesen a kutya igényeit, adottságait figyelembe véve.
A kiképzővel való egyeztetések után a páros sikeres vizsgákat tehet és versenyeken indulhat.
Amennyiben kutyánkkal aktívan szeretnénk sportolni mindenképpen csináltassuk meg a szükséges egészségügyi szűréseket pl. csípő, térd, könyök szűrések.

Munkakutya vizsgaszabályzatok:
- BH vizsga
- HPO I.
- HPO II.
- HPO III.
- állóképességi
- ZTP
- Körung

A tréningekről, vizsgákról, versenyekről az általad választott kutyaiskolákban kapsz bővebb felvilágosítást.
Szép sikereket kívánunk!

von Gruosi kutyák munkában:

Hch Dark Hill Belona - SchH3
Afton von Gruosi - BH, Frisbee 1.-3. helyezések
Beyoncé von Gruosi - HPO1
Brooklyn von Gruosi - BH, ZTP
Bronx von Gruosi - BH, ZTP
Delco von Gruosi - BH
Daerk von Gruosi - BH

Edra von Gruosi - BH

Eos von Gruosi - BH