.:: von Gruosi kennel ::.
 

Családi történetük áttekintése helyett, rövidke kennelnév történetünket mesélném el.

Miért pont Gruosi?

Franz Gruosi 1952.-ben született és gyermekkorát Firenzében, a muvészet, ízlés és esztétika városában töltötte. Hamar felébredt benne a szépség iránti vágy. Rövid idon belül neves aranymuves és világhíru márkák, családok ékszerkészítoje lett. A mindig az újdonságot az eredetiséget kereso ékszerész kapcsolatba került a fekete csodával.
1998.-ban Európába érkezett a világ legnagyobb, nyers, fekete gyémántja.
A gyémánt csiszolása 3 évbe telt, Gruosi folyamatosan szépítgette muvét. A róla elnevezett Gruosi gyémánt a világ legnagyobb, fekete szív alakú drágaköve.

 

A Gruosi gyémánt
Friedrich Louis Dobermann 1834.-ben született Apoldában. A város kereskedelme, ipara, kézmuvessége nagyon jelentos volt, jó megélhetést biztosított lakóinak.
Dobermann úr többféle állás betöltése mellett adóbehajtóként, gyepmesterként is tevékenykedett. Adóbehajtóként gyakran nagy összegekkel kellett járkálnia, ezért az esetleges támadásokkal szemben személyi védelemre volt szüksége. Dobermann úr célja az volt, hogy olyan kutyákat tenyésszen ki, melyek nem félnek sem a bottól, sem a lövés dörrenésétol. A céltudatos szelekcióval olyannyira sikerült megerosítenie az általa tenyésztett kutyák védo tulajdonságait, hogy azok messze kiemelkedtek a többi fajta közül.

Kölyök a B alomból

 

Számunkra minden dobermann kölyök egy roppant értékes csiszolatlan gyémánt, hatalmas szívvel és tudásvággyal.
A kennelünkbol származó összes kiskutya családi környezetbol, rengeteg játékkal, lehetoségeinkhez képest (8-10 hetes korig) sok új dologgal megismertetve indul az életbe.
Az új gazdiknak minden tolünk telheto segítséget megadunk, hogy a mókás, szertelen, puha kölyök egy igazi szívet gyönyörködteto gyémánttá csiszolódjon.
Célunk jó idegrendszeru, egészséges, szép küllemu kutyák tenyésztése, akik a kiállításokon és a munkában éppúgy megállják a helyüket, mint családikutyaként.

  Üdvözlettel: Gabriella